Tel: +90 242 327 00 17
Tel: +90 242 327 00 17
Tel: +90 242 327 00 17
Tel: +90 242 327 00 17
Havalandırma sistemleri, HVAC (Heating Ventilating and Air Conditioning), ısıtma, havalandırma ve iklimlendirmeyi sağlayan; okul, fabrika, hastane, avm ve otel gibi toplu yaşam alanlarında ve enerji tüketiminin yoğun olduğu yerlerde geniş uygulama alanları olan sistemlerdir.
Peki, isteyerek veya istemeyerek hayatımızda bu kadar yoğun olarak kullandığımız, HVAC sistemlerinin taşıdığı risklerin farkında mıyız?
Bakteri, virüs, mantar ve küf gibi mikroorganizma toplulukları, havalandırma sistemlerinin kritik noktaları olan; drenaj tavaları, soğutma bataryaları ve kanallar üzerinde yapışkan bir mikrobik BİYOFİLM kütlesi oluşturmaktadır.
Bahsedilen tüm bu sorunları, havalandırma sistemlerinde dezenfeksiyon sağlamak için tasarlanan UV-C ( Ultraviyole-C ) cihazlarıyla bitirebilirsiniz.
* Nemli serpantin ve drenaj tavası yüzeylerinde büyüyen bakterileri ve küfleri yok ederek, havaya “üflenmesini” önler.
* Mikroorganizmaların oluşturduğu biyofilm birikmesini önleyerek daha iyi sıcaklık ve nem kontrolü ile etkili ısı transferi sağlar.
* Serpantin verimliliğini üst düzeye çıkararak bazı sistemlerde enerji tüketimini azaltır
* Bakım maliyetleri düşüktür. Serpantinin her zaman temiz kalmasını sağlayarak, temizleme bakımını ortadan kaldırır.
* HVAC sistem performansını artırır.
* Sistem enerji gereksinimi düşüktür.
* Kurulum için gerekli alan minimumdur.
* Sistem ömrünü uzatır.
“ULTRAVIOLET antiseptik ışınlama (UVGI), viral, bakteriyel ve fungal organizmaları inaktive etmek için kısa dalga Ultraviolet (UVC) enerjisi kullanır, böylece çoğalamazlar ve potansiyel olarak hastalığa neden olamazlar. UVC enerjisi, çok çeşitli mikroorganizmaların deoksiribonükleik asidini (DNA) bozarak onları zararsız hale getirir. İlk çalışmalar, mikroorganizmaların inaktivasyonu için en etkili UV dalga boyu aralığının 220 ila 280 nm arasında olduğunu ve tepe noktasının etkinliğinin 265 nm’ye yakın olduğunu tespit etti. Ticari sistemlerde standart UVC kaynağı, esas olarak en uygun 253,7 nm UVC yayan düşük basınçlı cıva buharlı lambalardır.
Oda havasını ve hava akımlarını dezenfekte etmek için antiseptik ultraviyole (UV) lambaların ve lamba sistemlerinin kullanımı yaklaşık 1900’e kadar uzanmaktadır.
A.5- Klima Santrallerinin Düzenlenmesi-Genel Kurallar;
1.Klima santrali egzoz atış panjuru ile taze hava emiş panjuru arasında en az 10m. mesafe olmalı ve/veya temiz ve kirli hava karışma riski olmayacak şekilde düzenlenmelidir. Taze hava emiş kanalı ve taze hava panjuru gerekiyorsa %100 taze hava ile çalışabilecek şekilde revize edilmelidir. Taze hava alış ve egzoz atışları insanların yürüme ve bulunma ortamlarında uzaklaştırılmalı ve mümkünse farklı cephelerden olmalıdır. Bu şartın sağlanamaması durumunda egzoz atış ağzında HEPA filtre veya UV-C sistemleri uygulanmalıdır.
2. Aynı şekilde taze hava emiş ağzı riskli ise taze hava girişinde HEPA filtre veya UV-C sistemleri uygulanmalıdır.
Uygulanan radyasyonun yoğunluğu ve süresi (dozu), ortamın bağıl nem oranı ve radyasyonun dalga boyu etkilidir.
Hedeflenen virüs, bakteri, çalışma, ortam sıcaklığı , hava hızı , ışınların yüzeylerden yansıma oranı lambaların yerleşimi gibi bir çok faktör göz önünde bulundurulmalıdır.
Müşterilerimize değer veriyoruz. Mesai saatleri içinde bizi dilediğiniz zaman ziyaret edebilirsiniz.
Adres: Ayanoğlu Mah. Süleyman Demirel Bulv. No: 251- B Kepez/Antalya, Türkiye
Tel : +90 242 327 00 17 Fax: +90 242 327 00 17 E-mail: [email protected] E-mail: [email protected]
Copyright © 2022 Afg Su Arıtma Teknolojileri - All Rights Reserved.
Web tasarım: GG